пятница, 25 апреля 2014 г.

Գազարի 22 Հիանալի Հատկություն Մաշկի, Մազերի և Առողջության Համար


Քաղցր և խրթխրթան գազարը կազմում է սննդակարգի կարևոր բաղկացուցիչ մասը: Գազարը արմատային բանջարեղեն է, պատկանում է Apeaceae կամ Umbelliferrous ընտանիքին, որոնք ներառում են մաղադանոսը, վայրի գազարը, սամիթն ու չամանըԳազարի բույսն ունի կանաչ տերևներ և երկար նարնջագույն արմատ: Այս բանջարեղենն առաջացել է շուրջ 5000 տարի առաջ:  Ձեզ կզարմացնի այն փաստը, որ գազարը ժամանակին եղել է կարմիր, սև, դեղին, սպիտակ և մանուշակագույն գույների, սակայն ոչ նարնջագույն: Այն առաջին անգամ մշակվել է Աֆղանստանում, ունեցել մանուշակագույն արտաքին և դեղին միջնամիս: Վառ նարնջագույն գազարն աճեցվել է Դանիայում միջին դարերում և հենց այդ գազարն է հիմա այդքան սովորական:


Բացի հյութեղ համից, այն պարունակում է բետա կարոտին և այլ օգտակար բաղադրիչներ` ինչպես օրինակ A վիտամին, հանքանյութեր և հակաօքսիդանտներ: Գազար առաջարկում է մի շարք առողջարար հատկություններ, հատկապես աչքերի, մաշկի, մարսողական համակարգի և ատամների համար:  Գազարը հաճախ ընդգրկում են հյութային թերապիայի մեջ որոշակի հիվանդությունների բուժման համար: Գազարը ի սկբանե աճեցվել է բուժական նպատակով: Այս բանջարեղենը կարելի է ուտել հում կամ պատրաստված:Այն ծառայում է որպես ճարպի փոխարինիչ և խտացնող միջոց` ապուրներում: Գազարի ապուրի տաք բաժակը սնուցում է ձմռանը:
Արդյոք գազարը օգտակար է առողջության համար
Այս խրթխրթան բանջարեղենը շատ կալորիա և ընդհանրապես ճարպ չի պարունակում: Սակայն, այն կարող է լրացնել A վիտամինի և հակաօքսիդանտների անհրաժեշտ չափաբաժինը: Կարդացեք ստորև և ծանոթացեք գազարի 22 օգտակար հատկություններին:








1. Աչքերի Խնամք
Գազարը շատ օգտակար է աչքերի համար, շնորհիվ մեծ քանակության բետա կարոտինի, որը լյարդում վերածվում է  A վիտամինի:  Այս վիտամինը ցանցաթաղանթում վերածվում է ռոդոսպին կարմիր պիգմենտի, որն անհրաժեշտ է գիշերը տեսնելու համար: Բետա կարոտինը բարելավում է գիշերային տեսողությունն ու պաշտպանում է աչքերի խնդիրներից` գլաուկոմա, մակուլար խնդիրներ և կատարակտ:

2. Սրտանոթային համակարգ
Գազարը պարունակում է տարբեր հակաօքսիդանտներ և պոլիացետիլին, որոնք պաշտպանում են սիրտը: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կարոտինոիդների օգտագործումը նվազեցնում է սրտի հիվանդությունների հնարավորությունը: Բացի բետա կարոտինի հարուստ պաշարից, գազարը նաև պարունակում է ալֆա կարոտին և լուտեին: Գազարի կանոնավոր օգտագործումը պաշտպանում է սիրտը օքսիդատիվ վնասից, խոլեստերինի մակարդակի բարձրացումից, քանի որ այն պարունակում է լուծվող մանրաթելեր, որոնք արգելում են դառը թթուները:  
 3. Քաղցկեղի Կանխարգելում
Հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ գազարի օգտագործումը կրճատում է թոքի, կրծքի և հաստ աղիքի քաղցկեղի հավանականությունը:  Սա այն պատճառով, որ գազարը հարուստ է պոլիացետիկ հակաօքսիդանտ ֆալկարինոլով, որը պայքարում է քաղցկեղածին բջիջների դեմ: Նույն ձևով, գազարն ունի նաև քաղցկեղածին բջիջների աճը կանխարգելող հատկություն և նպաստում է մարսողական համակարգի առողջացմանը:   

4. Իմունային Համակարգ
Գազարը պարունակում է մի շարք սնուցող նյութեր և հակաօքսիդանտներ, C վիտամին, որոնք խթանում են իմունային համակարգը: Գազարի կանոնավոր օգտագործումն ապահովում է ընդհանուր մարմնի պաշտպանություն
5. Ատամների Առողջություն
Գազարն օգտակար է ատամների և բերանի խոռոչի համար, այն հեռացնում է ատամի մածուկից կամ սննդից մնացած հետքերը: Գազարը խթանում է թքի արտադրությունը, որն ինքնին ալկալային հիմք ունի և կարգավորում է թթուների առաջացնումն ու կանխարգելում խոռոչներ առաջացնող բակտերիաների տարածումըԳազարում պարունակվող հանքանյութերը կանխում են ատամների քայքայումը
6. Օրգանիզմի Մաքրում
Ինչպես նշեցինք, գազարը պարունակում է առատ վիտամին A, որն օգնում է լյարդին հեռացնել օրգանիզմից տոքսինները: Այն կրճատում է լյարդում ճարպի կուտակումները: Լուծելի մանրաթելերը մաքրում են հաստ աղիքը:


7. Հակատարիքային Հատկություն
Բետա կարոտինի պարունակությունը գործում է որպես հակաօքսիդանտ և կանխում է բջիջների վնասը` կարգավորելով մետաբոլիզմը: Այսպիսով այն ունենում է հակատարիքային էֆեկտ:
8. Դաշտանի Ընթացքում և Հետո
Գազարի հյութը շատ օգտակար է կանանց համար: Ֆիտոէստրոգենը մեղմացնում է ցավերը և կարգավորում է արյան հոսքը: Այն նաև օգտակար է կանանց հետդաշտանային տարիքում: 



9. Հղիություն
Գազարը հատկապես օգտակար է հղիության ընթացքում, քանի որ այն օգնում է պտղի զարգացմանը  և կրճատում ինֆեկցիաների և թերզարգացման հավանականությունը: Գազարի կանոնավոր օգտագործումը նպաստում է կաթնարտադրությանը և բարելավում կաթի որակը:


10. Կաթված
Հարվարդի Համալսարանի կատարած հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ շաբաթական վեց գազար օգտագործող մարդկանց մոտ կաթված ստանալու հավանականությունը ավելի փոքր է, քանի ամսական մեկ գազար օգտագործողներինը:
11. Կալցիումի Աղբյուր
Մեզանից քչերը գիտեն, որ գազարը պարունակում է կալցիում, ինչը կենսական նշանակություն ունի երեխաների և կանանց ոսկորների աճի և զարգացման գործում:





12. Մարսողական Համակարգ

Գազարը մանրաթելի լավ աղբյուր է, որը կարգավորում է մարսողությունը: Այն օգտակար է փորկապության և թթվայնության համար: Մանրաթելերն նպաստում են նաև քաշի նվազեցմանը` խուսափելով արյան մեջ շաքարի տատանումներից:





13. Այլ Օգտակար Հատկություններ
Գազարը պարունակում է կարոտենոիդներ, որոնք կարգավորում են արյան մեջ շաքարի բաղադրությունը: Դրանք նաև պարունակում են տարրեր, որոնք մաքրում և վերականգնում են արյունը, ինչպես նաև հավասարակշռում ալկալին թթվի հարաբերակցությունը մարմնում: Կալիումի   բարձր բաղադրությունը օգնում է կարգավորել սոդայի մակարդակը` հիպերլարվածության հետ կապված և արյան ճնշումը:
Մաշկ
Գազարը շատ օգտակար է մաշկի համար` շնորհիվ A վիտամինի բարձր բաղադրության և պաշտպանում է տարբեր խնդիրներից:
14. Փայլուն Մաշկ
Գազարի օգտագործումը մաշկն առողջ և վառ է պահում, քանի որ այն պարունակում է առատ C վիտամին և հակաօքսիդանտներ: Գազարից կարելի է պատրաստել մատչելի և արդյունավետ դիմակներ դեմքի համար: Միայն պետք է խառնեք քերած գազարն ու մեղրը և տարածել դեմքին` փայլուն մաշկ ստանալու համար:
15. Բշտիկների և Սպիերի Բուժում
Գազարի հյութի օգտագործումն արդյունավետ միջոց է բշտիկների և սպիերի դեմ: Գազարի միջուկը կարող եք տարածել մաշկին` բշտիկներից ազատվելու նպատակով:
16. Հակատարիքային Հատկություններ
Գազարը պարունակում է C վիտամին, որն օգնում է մարմնում կոլագենի արտադրությանը: Կոլագենը պրոտեինի մի տեսակն է, որը պահպանում է մաշկի առաձգականությունը:  Այն կանխում է կնճիռներն ու տարիքային այլ նշանները: A վիտամին հակաօքսիդանտը պայքարում է ազատ ռադիկալների դեմ և կանխում տարիքային նշանները` կնճիռները, պիգմենտացիան և անցանակալի երանգը:
17. Արևային Պաշտպանություն
Բետա կարոտինը սնուցող նյութ է, որը մարմնում վերածվում է A վիտամին: Այն վերականգնում է մաշկի հյուսվածքներն ու ապահովում պաշտպանություն արևի կոշտ վնասակար ճառագայթներից: Հակաօքսիդանտներն ու կարոտինոիդները պաշտպանում և սնուցում են մաշկը` խթանելով իմունիտետը արևից և բուժում են արևայրուքից:  Գազարի հյութը ամռանը ծառայում է որպես բնական արևապաշտպան:  
18. Չոր Մաշկ

Կալիումի պակասը կարող է հանգեցնել մաշկի չորության: Գազարը հարուստ է կալիումով, այդ իսկ պատճառով գազարի հյութի օգտագործումը կանխում է այս խնդիրը և մաշկը խոնավ պահում:

19. Առողջ Մաշկ

Գազարն արդյունավետ միջոց է մաշկի տարբեր խնդիրները լուծելու համար: Այս բանջարեղենում պարունակվող հակաօքսիդանտները բուժում են մաշկի այնպիսի խնդիրներ, ինչպիսիք են ակնե, այրուք, դերմատիտիս և A վիտամինի պակասով պայմանավորված այլ խնդիրներ:  Գազարի օգտագործումը չի կարելի չարաշահել, քանի որ այն ժամանակավորապես կարող է մաշկը նարնջագույն դարձնել
20. Բուժիչ Հատկություններ
Գազարն ունի հզոր բուժիչ հատկություններ: Քերած գազարը կարելի է կիրառել վերքերին, կտրվածքներին և բորբոքումներին` արագ բուժելու նպատակով: Դրա հակաբորբոքային հատկությունները վերականգնում են մաշկի երանգը:
Մազեր
Տարիներ շարունակ հայտնի է, որ գազարը խթանում է մազերի աճն ու հաստացումը:
21. Մազաթափություն
Գազարը պայքարում է մազաթափության դեմ, քանի որ այն հարուստ է կենսական վիտամիններով, որոնք հաստացնում, ամրապնդում և փայլ են հաղորդում մազերին: Գազարի հյութը առողջացնում է մազերը:
22. Մազերի Աճ

Ամեն օր 3-4 ունցի գազարի հյութի օգտագործումը խթանում է մազերի աճն ու հաստացումը: C և E վիտամինները բարելավում է գլխամաշկի շրջանառությունը, խթանում մազերի աճը և կանխում մազերի սպիտակումը

Комментариев нет:

Отправить комментарий