Տարիքին զուգահեռ, մենք սկսում ենք մաշկի վրա տարիքային նշաններ նկատել: Բարակ գծերը, «սագի թաթիկները», և միմիկ գծերը այն սովորական նշաններն են, որ կապված են տարիքի հետ: Սակայն, կան տարիքի դեմ պայքարելու տարբեր միջոցներ և դրանցից լավագույնը լավ ուտելիքի օգտագործումն է:
Լավագույն Հակատարիքային Սնունդը
Ահա ներկայացնում ենք թոփ 10 ուտելիքներ, որոնք անհրաժեշտ է ներառել սննդակարգում, երբ հասնում եք 20 և ավելի բարձր տարիքի.
Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ ձիթապտղի յուղը պարունակում է որոշակի ճարպեր, որոնք ոչ միայն օգնում են վերահսկել սրտային հիվանդությունների ռիսկերը, այլ նաև նպաստում են հյուսվածքի բարելավմանը: Դրանք նաև պարունակում է պոլիֆենոլներ և ազդեցիկ հակաօքսիդանտներ: Եվ հենց սա է, որ այն դարձնում է լավագույն հակատարիքային սնունդը:
2. Մածուն/կաթնաշոռ.

Ձուկը պարունակում է Օմեգա 3 ճարպերի մեծ քանակություն, որոնք ունեն հակատարիքային ազդեցություն: Օմեգա 3 ճարպերը վերացնում են մաշկի խնդիրները և բարելավում հյուսվածքը: Ներառեք ձուկը ձեր սննդակարգում և կանխեք տարիքային նշաններն ու հիվանդությունները:
4. Կակաո.
.jpg)
5. Ընկույզներ.
Ընկույզները պարունակում են ճարպի մեծ քանակություն, նաև մանրաթելեր: Սրանք ձեր սննդակարգում ներառելը կանխում է մաշկի չորությունն ու տարիքային նշանները:
6. Գինի և Կանաչ թեյ.
6. Գինի և Կանաչ թեյ.
Կրճատեք ճարպ առաջացնող խմիչքների օգտագործումը և ներառեք մի փոքր սպիրտային խմիչք ձեր սննդակարգում: Գինիների լայն ընտրանու մեջ, կարմիր գինին լավագույնն է: Այն պարունակում է ռեսվերատրոլի մեծ քանակություն, որը նպաստում է տարիքային նշանների վերացմանը: Կես բաժակ կարմիր գինին կանխում է տարիքային գծերը: Կանաչ թեյը պարունակում է ֆլավոնոիդներ և հակաօքսիդանտներ: Ամեն առավոտ մի բաժակ կանար թեյ ըմպելը խթանում է հակատարիքային գործընթացը:
7. Հապալաս և Խաղող.
7. Հապալաս և Խաղող.
Հատապտուղներն ու խաղողը հարուստ են հակաօքսիդանտներով:
Դրանք հեռացնում են տարիքային բորբոքումները և օքսիդատիվ վնասները:
Իսկ մյուս կողմից, խաղողը հարուստ է Ռեսվերատրոլով,
որը հակաբորբոքային ազդեցություն է ունենում մաշկի բջիջների վրա:
8. Բանջարեղենային և ոչ բանջարեղենային պրոտեիններ.
Հակատարիքային պատշաճ սննդակարգը պետք է ներառի պրոտեինի տարբեր տեսակներ: Եթե բուսակեր եք, ապա թռչնամիսը կամ կենդանական միսը կարող եք փոխարինել լոբով, հազարով և այլն: Լոբու յուրաքանչյուր տեսակը պարունակում է պրոտեինի էական քանակություն: Կաթնային պրոտեինները նույնպես պետք է առկա լինեն սննդակարգում` կաթ, պանիր, կարագ և այլն:
Եթե բուսակեր չեք, ապա կարող եք սննդակարգում ներառել հավի կամ հնդկահավի կրծքամիս: Ձուն նույնպես կարևոր է պարբերաբար օգտագործել: Կաթի պրոտեինները նույնպես անհրաժեշտ է ներառել: Կենդանական պրոտեիններըկարելի է ներառել, սակայն քիչ քանակությամբ:
9. Հացահատիկ.
.jpg)
Օգտակար մանրաթելեր առկա են նաև ցորենում, որը պահպանում է ձեր մարմնի առողջությունն ու նիհարեցնում մարմինը: Շագանակագույն հացը հարուստ է այս մանրաթելերով: Հացին կարելի է գումարել նաև մի փոքր բրինձ:
10. Համեմունքներ.
.jpg)
Комментариев нет:
Отправить комментарий