Տարիքին զուգահեռ, մենք սկսում ենք մաշկի վրա տարիքային նշաններ նկատել: Բարակ գծերը, «սագի թաթիկները», և միմիկ գծերը այն սովորական նշաններն են, որ կապված են տարիքի հետ: Սակայն, կան տարիքի դեմ պայքարելու տարբեր միջոցներ և դրանցից լավագույնը լավ ուտելիքի օգտագործումն է:
Ահա ներկայացնում ենք թոփ 10 ուտելիքներ, որոնք անհրաժեշտ է ներառել սննդակարգում, երբ հասնում եք 20 և ավելի բարձր տարիքի
1. Ձիթապտղի Յուղ.
Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ ձիթապտղի յուղը պարունակում է որոշակի ճարպեր, որոնք ոչ միայն օգնում են վերահսկել սրտային հիվանդությունների ռիսկերը, այլ նաև նպաստում են հյուսվածքի բարելավմանը: Դրանք նաև պարունակում է պոլիֆենոլներ և ազդեցիկ հակաօքսիդանտներ: Եվ հենց սա է, որ այն դարձնում է լավագույն հակատարիքային սնունդը:
2. Մածուն/կաթնաշոռ.
Դուք գիտեք, որ Վրաստանն ունի բազմաթիվ հարյուր տարեկամ մարդիկ` հենց կաթնաշոռի պարբերական օգտագործման շնորհիվ: Այո, սովորական մածունը ձեզ սլացիկ է դարձնում: Այն պարունակում է հակատարիքային ներուժ և կանխում է տարիքի հետ կապված հիվանդությունները: Պարունակում է նաև “օգտակար բակտերիաներ”, որոնք պահպանում են ձեր առողջությունը: Կալցիումի մեծ քանակությունն անհրաժեշտ է օստեոպորոզը կանխելու համար:
3. Ձկան պրոտեիններ և ճարպեր.

4. Կակաո.
Շոկոլադ սիրում է յուրաքանչյուրը, և բոլորս գիտենք, որ այն կակաոյի սերմերից է ստացվում: Կակաոն հարուստ է հակաօքսիդանտներով և բնական ֆլավոնոիդներով, որոնք կանխում են սրտի, երիկամների հիվանդությունները և օգնում վերացնել տարիքային նշանները` գծերն ու կնճիռները: Դրանք դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը:
Ընկույզները պարունակում են ճարպի մեծ քանակություն, նաև մանրաթելեր: Սրանք ձեր սննդակարգում ներառելը կանխում է մաշկի չորությունն ու տարիքային նշանները:
6. Գինի և Կանաչ թեյ.

Հատապտուղներն
ու խաղողը հարուստ են հակաօքսիդանտներով: Դրանք հեռացնում են տարիքային բորբոքումները և
օքսիդատիվ վնասները:
Իսկ մյուս կողմից, խաղողը հարուստ է Ռեսվերատրոլով, որը հակաբորբոքային ազդեցություն է ունենում մաշկի բջիջների վրա:
8. Բանջարեղենային և ոչ բանջարեղենային պրոտեիններ.

Եթե բուսակեր չեք, ապա կարող եք սննդակարգում ներառել հավի կամ հնդկահավի կրծքամիս: Ձուն նույնպես կարևոր է պարբերաբար օգտագործել: Կաթի պրոտեինները նույնպես անհրաժեշտ է ներառել: Կենդանական պրոտեիններըկարելի է ներառել, սակայն քիչ քանակությամբ:
9. Հացահատիկ.
Օգտակար մանրաթելեր առկա են նաև ցորենում, որը պահպանում է ձեր մարմնի առողջությունն ու նիհարեցնում մարմինը: Շագանակագույն հացը հարուստ է այս մանրաթելերով: Հացին կարելի է գումարել նաև մի փոքր բրինձ:
10. Համեմունքներ.

Комментариев нет:
Отправить комментарий